100gr aprószemű zabpehely
100gr zsírszegény túró
65gr (fél pohár) natúr joghurt
1 tojás
25gr négyszeres erejű édesítő (vagy helyette pl. 100gr xilit)
Esetleg kevés reszelt citromhéjat is lehet hozzá keverni, nekem sajnos későn jutott eszembe.
A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojást, az édesítőt és a joghurtot. Az egynemű masszába forgatom a zabpelyhet és alaposan összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsiben, gázsütő 4-es fokozatán megsütöm. (Ennyire nem kell, mint amennyire én megsütöttem...lásd a képet ;-) )
A burgonyát megpucoljuk, nyersen lereszeljük. Sóval, borssal, tojással, liszttel könnyen formálható masszát keverünk belőle. Forró olajba kanállal halmokat teszünk a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákos: A tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű