2-4 szelet szikkadt kenyér
1-2 dl tej
3-4 tojás
só
ételízesítő
fokhagymapor /elhagyható/
olaj a sütéshez
A kenyérszeleteket egy pillanatra a tejben megforgatjuk, majd addig állni hagyjuk, amíg a tojást felverjük.
A felvert fűszerezett tojásba jól megforgatjuk, majd a felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük
Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal, tehetünk rá ketchupot, vagy majonézt, ki mivel szereti.
Ez kiváló reggeli, vagy egy gyors vacsora is lehet egy finom meleg teával!
A tejfürdő azért jó, mert így kevesebb tojás kell az elkészítéséhez.
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig párolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam, 5 gombócra osztottam szét (kb.ökölnyi), vizes konyharuhával lefedett tálba pihentettem őket kb. 1/2 órát. Lisztezett deszkán kinyújtottam, egy kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szeletelés eltart egy darabig, a szeletek vastagsága a legfontosabb, egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe mértem a vajat, a cukrot, az étcsokit és a kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam. Egy másik edényben összekevertem a tojást a barna rizslisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű