100 g csirkemell
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 paradicsom
jégsaláta
uborka
méz
mustár
majonéz
só
olívaolaj
Egy kiskanál mézet keverjünk össze két kiskanál mustárral és kenjük be vele a megsózott csirkemellet. Egy kiskanál olívaolajon süssük ki, majd hagyjuk hűlni, amíg felszeleteljük a zöldségeket. Pirítsuk meg a kenyeret és tegyük rá a vékonyra szeletelt csirkemellet és pakoljuk meg bőségesen a zöldségekkel. Végül keverjünk ki egy kiskanál majonézt ugyanennyi mustárral és ízesítsük vele a szendvicset.
1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapju...
Elkészítési idő:Kefír és joghurt készítése Ha kefírt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejből, akkor célszerű először felforralni, majd a szobahőmérsékletre hűlése után habverővel vagy...
Elkészítési idő:A szalonnát és a lehártyázott húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon zsírjára sütjük a szalonnát, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon fehéredésig pir...
Elkészítési idő: