25 dkg tepertő, 5 dkg vaj vagy margarin, 4 db főtt tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, vagy lila-hagyma, só, bors, mustár
A tepertőt ledaráljuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, vöröshagymát és a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk.
A vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, majd megtisztítjuk. A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A krumplit a liszthez reszeljük, hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kevés tejjel a keményítőt elkeverjük. A többi tejet feltesszük forrni a cukorral.Mikor felforrt,levesszük a tűzhelyről és beleöntjük a keményítős tejet.Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű