25 dkg tepertő, 5 dkg vaj vagy margarin, 4 db főtt tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, vagy lila-hagyma, só, bors, mustár
A tepertőt ledaráljuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, vöröshagymát és a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk.
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk vagy turmixol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. Megpirítjuk a felolvasztott zsírban, azután 1,5 dl vízzel lassan édesre, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben kb. 2 x 2 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűliszt + krumpli + só +vízben felfuttatott élesztő (kicsi cukorral)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű