Hozzávalók 12 tortácskához:
A tésztához:
18 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg kókuszcukor
6 ek. olvasztott kókuszzsír
3 dl kókusztej (egy rész kókusztejszín és két rész víz keverékéből)
2 tojásfehérje
1 csomag gluténmentes sütőpor (12g)
só
A csokoládémázhoz:
4 ek. kókuszcukor
3 ek. holland kakaópor
2 ek. víz
1 ek. kókuszzsír
kevés kókuszreszelék a díszítéshez
1. A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, kókuszzsírt, a habosra kevert tojásfehérjét és kézzel összeállítjuk a tésztát.
2. 12 db 7 cm átmérőjű formában elosztjuk, majd elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A formákból kivéve, rácsra téve kihűtjük.
3. A csokoládémázhoz a cukrot, kakaópor és vizet kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Elkeverjük benne a kókuszzsírt, majd a kész mázzal bevonjuk a torták tetejét. Kókuszreszelékkel díszítjük
Hogyan előzhető meg a fertőzés? A nyers baromfihúst ne mossuk meg és alaposan főzzük, süssük meg! A hús mikrobiológiai szempontból biztonságos belső hőmérséklete min. 74°C le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk, bő forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverünk, majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát. Fontos: a már nagyon forró serpenyőbe tedd, de vedd le kicsire a gázt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű