2 db érett avokádó
só, bors ízlés szerint
½ citrom leve
2-3 cikk fokhagyma lereszelve
1 doboz natúr Hajdú joghurtsajt (esetleg 2 dl joghurt vagy tejföl)
100 g natúr Hajdú Happy sajt
egyéb fűszerek ízlés szerint (chili, koriander)
Az avokádókrémet közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsd el, nehogy bebarnuljon! Vágd ketté az érett avokádót, majd távolítsd el a magját! Kanalazd ki a belsejét, majd villával törd össze! Keverd össze a többi hozzávalóval egy fakanál segítségével! Addig dolgozd össze, míg krémes állaga nem lesz! Ízlés szerint sózd, borsozd és fűszerezd!
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a hűtőbe félretesszük. A tojások sárgáját, a túrót, a kristálycukrot, a búzadarát, a sót összekeverjük és 2 órát állni hagyjuk. El...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kókuszreszeléket keverjük össze a sűrített tejjel, majd formázzuk meg és tegyük fagyasztóba amíg meg nem dermed (20-30 perc). Ha eléggé megkeményedett mártsuk meg olvasztott cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliknek lehúzzuk a héját, megsózzuk és lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, majd forró olajban rózsaszínűre sütjük. Feltétnek vagy salátakörettel önállóan tálaljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű