45 dkg eper (tisztítva mérve)
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
fél zacskó zselatin (10 g)
1,5 ek folyékony édesítő.
Persze az ízeket tovább lehet fokozni vaníliával és reszelt citromhéjjal, de ezek nélkül is nagyon finom.
A megmosott és lecsumázott epret turmixoljuk le. A tejet és a tejszínt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, amíg egyneművé olvad. Forralni nem kell! Adjuk hozzá az édesítőt és az eper velőt. Keverjük össze. Töltsük hideg vízzel kiöblített formákba és dermedésig tegyük a hűtőbe. Néhány óra múlva szépen kiborítható a formákból.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/epres-tejpuding-diabetikus.html
1. A kenyér tetejét V alakban bemetsszük, és kibelezzük. Fontos, hogy puha kenyértípust válasszunk, mert ha nem, sütés közben élvezhetetlenre szárad. 2. A bacont felvágjuk, és m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1, Muffinformát kivajazzuk 2, Levelestésztával kibéleljük 3, Hagymát, szallonát megpirítjuk 4, A pitított dolgokat összekeverjük az 5 tojással 5, Majd a keverékkel megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt öntsük egy lábasba, és melegítsük fel. Szándékosan írtam azt, hogy melegítsük, mert felforralni nem kell. Valahogy el kell találni, hogy akkor zárjuk el alatta a lángot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű