45 dkg eper (tisztítva mérve)
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
fél zacskó zselatin (10 g)
1,5 ek folyékony édesítő.
Persze az ízeket tovább lehet fokozni vaníliával és reszelt citromhéjjal, de ezek nélkül is nagyon finom.
A megmosott és lecsumázott epret turmixoljuk le. A tejet és a tejszínt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, amíg egyneművé olvad. Forralni nem kell! Adjuk hozzá az édesítőt és az eper velőt. Keverjük össze. Töltsük hideg vízzel kiöblített formákba és dermedésig tegyük a hűtőbe. Néhány óra múlva szépen kiborítható a formákból.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralj legalább 2 liter vizet egy lábasban. A tojásfehérjét a többi hozzávalóval verd habosra, és a felforrt vízhez öntsd hozzá. Folyamatos kevergetés, forgatás közben főzd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet a tubusokból egy laposabb jénai tálba nyomjuk. A hőálló tálat egy olyan tepsire helyezzük, melyet a tál feléig fel tudunk önteni forró vízzel. Ezt meg is tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fetát összetörjük és a görög joghurttal simára keverjük. Hozzáadjuk a felaprított kaprot, a többi zöld fűszert, és a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, és ha szükséges sózzuk. Ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz