- 3 nagyobb burgonya,
- 1 nagyobb camembert,
- 1 cs. bacon,
- hagyma,
- tejszín,
- petrezselyem,
- só,
-bors,
A burgonyát megpirítjuk a hagymával egy serpenyőben. Amikor megpuhult ráteszem a petrezselymet és fűszerezem sóval, borssal.
Egy őzgerincformát a baconnal kibélelek és beleteszem a nagyobb félbevágott camembert. Ezután körberakom a burgonyával, amit a tejszínnel meglocsolok. Betakarom a baconnel és addig sütöm, amíg a bacon teteje meg nem pirul.
A burgonyát héjában megfőztem, majd azt lehúztam róla. Egy megfelelő méretű tepsit bőségesen kivajaztam és a burgonyákat bele karikáztam, sóztam. A tetejére vaj darabokat vagdalt...
Elkészítési idő:A burgonyát szeletre vagy karikára vágom és bő olajban megsütöm. Amikor kész, papírtörlőre szedem, hogy a maradék olaj felszívódjon.
Elkészítési idő: 0,40Tarhonyát átmos, lecsepegtet Olajat felhevít Forró olajra rádob Hozzá 1 tk tengeri só 1-2 percig kevergetve pirít, majd hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep) Forrásig közepes,...
Elkészítési idő: 30 perc