- 3 körte (450 g konzerv)
- 10 dkg ét csokoládé
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2-3 ek. sárgabaracklekvár
- tejszínhab
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A vajat habosra verjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és az olvasztott csokit. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejszínnel felváltva a masszához keverjük.
A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy csatos tortaformát, és belesimítjuk a masszát.
A félbevágott körtékkel kirakjuk a tetejét, picit belenyomkodjuk a masszába, megsütjük.
A baracklekvárt felforrósítjuk, és a még meleg kész tortát megkenjük vele.
Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadunk annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta, könnyen kezelhető legyen. Nem baj ha lágy egy kicsit, de ne legyen rag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt tejben felfuttatjuk. Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, vajjal, liszttel,a felfuttatott élesztõvel és pici sóval. Erõsen kidolgozzuk a tésztát, és fél órát keln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKonyhai aprítógépben felaprítjuk először a mandulát és a kesudiót, majd hozzáadjuk a diót, a datolyát és addig aprítjuk, amíg morzsás lesz, de nem áll még össze. Beletesszük a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű