menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 egész csirkecomb,
- 1/2 dl olivaolaj,
- 2 ek méz,
- fokhagymás só,
- bazsalikom,
- majoranna,
- oregano,
- 1/2 kg krumpli,
- 240 g gersli,
- 1 zacskó mirelite bio-paraj,

Elkészítés:


A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és 180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük. A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.

Fokhagymás csirkecomb, parajos gerslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Zöldséges tejszínes csirkemell
Zöldséges tejszínes csirkemell

1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük közepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke kuglóf
Csirke kuglóf

A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres-mézes kacsamell
Gyömbéres-mézes kacsamell

1. A cukkinit és a padlizsánt felcsíkozzuk és sóban állva félretesszük. 2. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A sült kacsahúst szintén felcsíkozzuk. 3. A wok-o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk