- 6 egész csirkecomb,
- 1/2 dl olivaolaj,
- 2 ek méz,
- fokhagymás só,
- bazsalikom,
- majoranna,
- oregano,
- 1/2 kg krumpli,
- 240 g gersli,
- 1 zacskó mirelite bio-paraj,
A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és 180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük. A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.
1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkinit és a padlizsánt felcsíkozzuk és sóban állva félretesszük. 2. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A sült kacsahúst szintén felcsíkozzuk. 3. A wok-o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű