- 4 csirkemell filé,
- 8 szelet paprikás szalámi,
- 4 szeletelt bacon,
- 4 szelet füstölt sonka,
- 4 szelet (trappista) sajt,
- só,
- 1 mokkáskanál sültcsirke fűszerkeverék,
- 5 cl étolaj,
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk és sózzuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet bacont, 2 szelet paprikás szalámit, 1 szelet füstölt sonkát és 1 szelet sajtot, majd felgöngyöljük.
A felgöngyölt csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerrel megszórt alufóliára fektetjük, majd szorosan a fóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszú csíkokra, a hagymát fokhagymát apró darabokra vágtam, a szükséges mennyiségű olajat felforrósítottam a csirkemellek sütéséhez. A forró olajban mindkét olda...
Elkészítési idő: kb 40 perc Nehézség: NehézA csirkemellet kifilézzük, kis darabokra vágjuk. A marinálószószt a hozzávalókkal elkészítjük, beletesszük a melldarabokat, kb. 20-25 percig, közben többször átforgatjuk. Ezután ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű