Családireceptkönyv.hu

Hamburger hús és szósz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg marhahús,
- 15 dkg zsír,
- só,
- bors,
- 1 tojás sárgája,
- mustár,
- citromlé,
- olaj,
- víz,
- só,
- bors,
- erőspaprika,

Elkészítés:


A húst összedolgozom a fűszerekkel és a zsírból is rakok bele, majd pogácsát formázok belőle és kisütöm kevés zsíradékon.
1 tojás sárgáját, pici mustárral, pici citromlével, ízlés szerinti felverem. Lassan öntől hozzá eleinte cseppenkent fél liter olajat, közben pici vizet csurgatok bele és az állagát figyelem. Erős hegyes paprikát, sót, borsot rakok bele ízlés szerint.

Hamburger hús és szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött cukkini-fetás
Töltött cukkini-fetás

A megmosott cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a belét annyira kivájjuk, hogy meg lehessen tölteni, de még legyen tartása a cukkinicsónakoknak. 180 fokra előmelegített sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Caponata - az olasz lecsó
Caponata - az olasz lecsó

A padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Agglegény palacsinta
Avatar Nono Kedvelnék
Agglegény palacsinta

A hagymát apróra vágom, kevés olajban megpirítom, hozzáadom a darált húst, fehéredésig kevergetem, fűszerezem és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró nudli
Túró nudli

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, vaníliás cukrot natúr joghurtot puha lágy tésztát tudunk gyúrni belőle ha igényli még adjunk hozzá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk