Családireceptkönyv.hu

Hamburger hús és szósz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg marhahús,
- 15 dkg zsír,
- só,
- bors,
- 1 tojás sárgája,
- mustár,
- citromlé,
- olaj,
- víz,
- só,
- bors,
- erőspaprika,

Elkészítés:


A húst összedolgozom a fűszerekkel és a zsírból is rakok bele, majd pogácsát formázok belőle és kisütöm kevés zsíradékon.
1 tojás sárgáját, pici mustárral, pici citromlével, ízlés szerinti felverem. Lassan öntől hozzá eleinte cseppenkent fél liter olajat, közben pici vizet csurgatok bele és az állagát figyelem. Erős hegyes paprikát, sót, borsot rakok bele ízlés szerint.

Hamburger hús és szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával
Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával

Az aszalt szilvát mikróban 2-3 percig főzzük a vörösborban. Összevágom az újhagyma fehér részeit és lereszelem a fokhagymát. A pulyka mellett kisebb kockákra vágom, besózom, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bableves csipetkével
Avatar Marika Varga Traditional Romani-Food Kedvelnék
Bableves csipetkével

Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, é...

Elkészítési idő: 10/perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges nokedli
Réteges nokedli

A szokásos módon nokedlit készítünk,kifőzzük, leszűrjük,majd a kész nokedlit három részre osztjuk el. Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon,vagy olajon megfonnyasztjuk,meghi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk