- 1 kg marhahús,
- 15 dkg zsír,
- só,
- bors,
- 1 tojás sárgája,
- mustár,
- citromlé,
- olaj,
- víz,
- só,
- bors,
- erőspaprika,
A húst összedolgozom a fűszerekkel és a zsírból is rakok bele, majd pogácsát formázok belőle és kisütöm kevés zsíradékon.
1 tojás sárgáját, pici mustárral, pici citromlével, ízlés szerinti felverem. Lassan öntől hozzá eleinte cseppenkent fél liter olajat, közben pici vizet csurgatok bele és az állagát figyelem. Erős hegyes paprikát, sót, borsot rakok bele ízlés szerint.
A tejes vizet forraljuk össze, a sóval és kavargatás mellett öntsük hozzá a kukorica darát, kb. 10 perc alatt ragacsos puhára fő, vegyük le a tűzről és a vajat keverjük hozzá, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tojást megfőzünk. A halat egy tálkában villával szétnyomkodjuk pépesre. Durvára tépkedjük a bazsalikom-leveleket, és a hajszálvékonyra szelt póréhagyma-karikákkal együtt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, fe...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: Könnyű