menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiolos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 fej karfiol,
- 300 g csirkemell,
- 2 hagyma,
- 3 burgonya,
- 2 paradicsom,
- 100 g sajt,
- 100 g tejföl,
- 2 tojás,
- 3 ger. fokhagyma,
- só,
- bors,

Elkészítés:


A karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicsomot aprítsuk fel. A tejfölt keverjük össze a felvert tojásokkal, fűszerezzük és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és rakjunk bele egy réteg burgonyát, rá egy réteg húst, hagymát, karfiolt, paradicsomot, majd öntsük rá a tejfölös szószt és szórjuk meg reszelt sajttal. Tetszés szerint petrezselyemzölddel is díszíthetjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Karfiolos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyérlángos
Kenyérlángos

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárga juhtúrós nokedlival
Spárga juhtúrós nokedlival

A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk