menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta füstölt hússal, házi kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kb. 1,5 kg fej édes káposztát a torzsa mellett körbevágok és forrázom. Hideg vízbe teszem és forrástól számított 10 percig főzöm. Utána hideg vízzel leöblítem, leveleire szedem. A vastag ereket levágom róla. Ha túl nagynak találom, kisebb darabra vágom.
1 kg savanyú szálas káposztát ha túl savanyú leöblítem vízzel és rövidebb szálakra vágom, hogy könnyebb legyen enni.
50 dkg füstölt tarját vékony szeletekre, a 30 dkg házi kolbászt darabokra vágom.
Elkészítem a tölteléket:
Egy kisebb fej vöröshagymát aprítok és zsíron megdinsztelem, majd a 15 dkg rizst ezen megfuttatom.
50 dkg darált húst ízesítek sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával. Hozzáadom a hagymást rizst és jól összegyúrom.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a káposzta leveleket. Én henger alakúra formázom és mind két végét jól benyomom, hogy a töltelék főzés közben ne jöjjön ki belőle.
Ha ezekkel elkészültem összeállítom a töltött káposztát.
Egy megfelelő méretű edény alját beborítom a savanyú káposzta egy harmadával és erre teszem a füstölt tarja szeleteket.

Ezt is befedem szálas káposztával, majd a házi kolbász darabok következnek.

Újabb réteg savanyú káposzta és a töltelékek szépen egymás mellé. Több sort is lehet egymásra rakni. Nekem két sorban volt és 32 db töltelékem lett.

Végül ha maradt káposzta levél, akkor azzal és a maradék szálas káposztával takarom le a töltelékeket.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Utolsó lépésként, saját készítésű 0,5 l paradicsomlevet öntök rá., ami ízesített. (Ha sűrített paradicsomból készítjük, akkor a vízzel simára kell azt keverni és egy kis sót is kell hozzá adni.) Egy kicsit megrázogatom az edényt, hogy keveredjen a víz a paradicsomlével.
Tűzre teszem és miután felforr csak kis lángon lassan főzöm fedő alatt. Egy óra hossza alatt el szokott készülni, de ajánlatos kóstolással ellenőrizni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Tavaszi rizses csirkemáj
Tavaszi rizses csirkemáj

Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell, sajtos brokkoli szószban
Csirkemell, sajtos brokkoli szószban

Főzzük meg a brokkolit, delikátos vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a margarinon, hirtelen süssük pirosra. Egy jénai tálba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tabbouleh citromos csirkével
Tabbouleh citromos csirkével

Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. Amíg a bulgur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli
Rakott krumpli

Megdinszteljük a hagymát, belerakjuk a karikára vágott kolbászt. Pirospaprikával, fokhagymával fűszerezem, liszttel és tejszínnel mártást csinálunk belőle. Összekeverem 1,5-2 nagy...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk