Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta füstölt hússal, házi kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kb. 1,5 kg fej édes káposztát a torzsa mellett körbevágok és forrázom. Hideg vízbe teszem és forrástól számított 10 percig főzöm. Utána hideg vízzel leöblítem, leveleire szedem. A vastag ereket levágom róla. Ha túl nagynak találom, kisebb darabra vágom.
1 kg savanyú szálas káposztát ha túl savanyú leöblítem vízzel és rövidebb szálakra vágom, hogy könnyebb legyen enni.
50 dkg füstölt tarját vékony szeletekre, a 30 dkg házi kolbászt darabokra vágom.
Elkészítem a tölteléket:
Egy kisebb fej vöröshagymát aprítok és zsíron megdinsztelem, majd a 15 dkg rizst ezen megfuttatom.
50 dkg darált húst ízesítek sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával. Hozzáadom a hagymást rizst és jól összegyúrom.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a káposzta leveleket. Én henger alakúra formázom és mind két végét jól benyomom, hogy a töltelék főzés közben ne jöjjön ki belőle.
Ha ezekkel elkészültem összeállítom a töltött káposztát.
Egy megfelelő méretű edény alját beborítom a savanyú káposzta egy harmadával és erre teszem a füstölt tarja szeleteket.

Ezt is befedem szálas káposztával, majd a házi kolbász darabok következnek.

Újabb réteg savanyú káposzta és a töltelékek szépen egymás mellé. Több sort is lehet egymásra rakni. Nekem két sorban volt és 32 db töltelékem lett.

Végül ha maradt káposzta levél, akkor azzal és a maradék szálas káposztával takarom le a töltelékeket.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Utolsó lépésként, saját készítésű 0,5 l paradicsomlevet öntök rá., ami ízesített. (Ha sűrített paradicsomból készítjük, akkor a vízzel simára kell azt keverni és egy kis sót is kell hozzá adni.) Egy kicsit megrázogatom az edényt, hogy keveredjen a víz a paradicsomlével.
Tűzre teszem és miután felforr csak kis lángon lassan főzöm fedő alatt. Egy óra hossza alatt el szokott készülni, de ajánlatos kóstolással ellenőrizni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Kínai sült tészta
Kínai sült tészta

A spagettit a szokásos módon megfőzzük. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal és 1 csipet borssal. A vöröshagymát kockára vágjuk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Karolina
Juhtúrós Puliszka
Juhtúrós Puliszka

0. Feltesszük főni a 2 l vizet és hozzáadjuk a sót 1. Amint felfőtt a víz, vágunk egy pici lyukat a kukoricadarás zacsira és folyamatos keverés mellett öntjük a forró vízbe a dar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TOLTOTT LUCSKOS KAPOSZTA
TOLTOTT LUCSKOS KAPOSZTA

A kaposzta fejet kisse megparolom,hogy a leveleket konnyen le lehessen fejteni A hagymat keves olajon megparolom es a rizzsel viz hozzaadasaval felkeszre fozom Hagyom hulni A hu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos ricottás canelloni
Spenótos ricottás canelloni

A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát. A spenótos-túrós mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk