- 15 dkg finomliszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 30 dkg főtt burgonya,
- 3 dkg teavaj (olvasztott),
- 2 dl tej,
- 1 db tojás,
- só és frissen őrölt bors,
- 10 cm póréhagyma,
- 1/2 csokor petrezselyem,
A liszthez szitáljuk a sütőport, hogy ne maradjon csomós és alaposan összekeverjük. A főtt krumplit áttörjük vagy lereszeljük egy tálba. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. A hagymát és a petrzselymet felaprítjuk és beleseperjük. Végül megtisztítunk és áttörünk egy fokhagymát. Keverjük alaposan össze és csak ezután szórjuk bele a sütőporos lisztet is.
Egy serpenyőt felhevítünk közepes erősségen, kevés olajat csorgatunk bele és egy evőkanál segítségével kisebb vagy nagyobb lepényeket halmozunk bele. Nagyjából 2 perc sütés elég neki. Egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük. Szedjük egy tálra és kínáljuk ki sós, borsos tejföllel és reszelt sajttal.
1. A virslit megfőzöm, apró kockákra vágom (ha párizsit használok, csak feldarabolom pici kockákra). 2. Ketchupot, mustárt, majonézt ízlés szerint összekeverek (kb. 1,5 dl legy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal! Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet aprító- vagy turmixgépbe tesszük, belekockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót. Morzsásra dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a tojást és a vizet. Pár másodperc alatt összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű