menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lepény


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 dkg finomliszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 30 dkg főtt burgonya,
- 3 dkg teavaj (olvasztott),
- 2 dl tej,
- 1 db tojás,
- só és frissen őrölt bors,
- 10 cm póréhagyma,
- 1/2 csokor petrezselyem,

Elkészítés:


A liszthez szitáljuk a sütőport, hogy ne maradjon csomós és alaposan összekeverjük. A főtt krumplit áttörjük vagy lereszeljük egy tálba. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. A hagymát és a petrzselymet felaprítjuk és beleseperjük. Végül megtisztítunk és áttörünk egy fokhagymát. Keverjük alaposan össze és csak ezután szórjuk bele a sütőporos lisztet is.
Egy serpenyőt felhevítünk közepes erősségen, kevés olajat csorgatunk bele és egy evőkanál segítségével kisebb vagy nagyobb lepényeket halmozunk bele. Nagyjából 2 perc sütés elég neki. Egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük. Szedjük egy tálra és kínáljuk ki sós, borsos tejföllel és reszelt sajttal.

Krumplis lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Darált húsos húsgombóc készítés különböző ízesítésse
Darált húsos húsgombóc készítés különböző ízesítésse

Darált húsos húsgombóc készítése Keverjük össze a hozzávalókat. Ha a tojás nagy, elég egy tojás is fél kg húshoz. Adjuk hozzá a beáztatott zsemlét, dolgozzunk össze a masszát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: borsági
Csicseriborsókrém
Csicseriborsókrém

A csicseriborsót lecsepegtetjük, majd egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a tahinit, a felaprított fokhagymát és a citromlevet. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd krémes...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Túróval készült házi sajt--Dobos Márta
Túróval készült házi sajt--Dobos Márta

A túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás-sajtos csirkemell
Gombás-sajtos csirkemell

A húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk