menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ízlés szerint só
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 db padlizsán
őrölt ízlés szerint bors
1 ek. majonéz
16 szelet pirítósnak kenyér

Elkészítés:


A padlizsánokat félbevágjuk, betesszük a sütőbe és 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük őket.
Amíg sül, finomra vágjuk a vöröshagymát és áttörjük a fokhagymát.
Ha megsültek a padlizsánok, kikaparjuk a belsejüket egy kanállal, majd egy késsel összevágjuk úgy, mint a főtt spenótot.
Egy keverőtálban botmixer segítségével összedolgozzuk a hagymákkal, hozzáadunk egy evőkanál majonézt, valamint pár csepp citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, végül tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal, vagy pitával és friss zöldségekkel tálaljuk.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CUKKINIS TOJÁSLEPÉNY
CUKKINIS TOJÁSLEPÉNY

Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a cukkinit, de nem sütjük puhára. Közben összehabarjuk a tojást ízlés szerint sóval, ráöntjük a zöldségre, és készre...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar To­jás­reg­geli
To­jás­reg­geli

Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Vágd fel és pirítsd meg a kolbászt és a hagymát, ha szereted, tegyél hozzá egy kis fokhagymát is. Keverd össze a tojásokat és a sajt nagyob...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tojásfasirt
Tojásfasirt

A tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tahini
Tahini

A 100 g szezámmagot "száraz" serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni és kávédarálóban megőröljük, majd a "lisztet" turmixgépbe öntjük és 1 gerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk