30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandulaliszt, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, pici keserű mandula aroma, 15-20dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott narancshéjjal (esetleg, ha van otthon jófajta szilvapálinkában érlelt aszalt szilva apróra vágva, csak felnőtteknek smile hangulatjel )
3. Formázzunk szaloncukrokat. (Először rudakat formáljunk, és azt daraboljuk.)
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük sütőpapírra, és vigyük és a spájzba hűlni, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk szép papírba.
5. Jól eldugjuk, hogy maradjon a fára is smile hangulatjel
Az aprított karfiolt 4 percre mikróba tesszük, aztán egy tiszta konyharuhán át kinyomkodjuk a levét. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakúra lapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hidegre behűtött tejszínt elkezdjük felverni a robotgéppel, majd ha félig felvertük hozzáadjuk a pudingport. Hamar finom masszát kapunk, majd a gőz felett megolvasztott étcsokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízből, cukorból, ecetből levet készítek, mint az uborkasalátának. Ha a cukor nem olvad, fel, egy kicsit megmelegítem. Adok hozzá egy csipet sót, és egy nagyon pici (kb. fél késheg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz