30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandulaliszt, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, pici keserű mandula aroma, 15-20dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott narancshéjjal (esetleg, ha van otthon jófajta szilvapálinkában érlelt aszalt szilva apróra vágva, csak felnőtteknek smile hangulatjel )
3. Formázzunk szaloncukrokat. (Először rudakat formáljunk, és azt daraboljuk.)
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük sütőpapírra, és vigyük és a spájzba hűlni, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk szép papírba.
5. Jól eldugjuk, hogy maradjon a fára is smile hangulatjel
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra nyújtjuk. A tojást felütjük egy kisebb tálba, hozzáadjuk a paprikát és a sót. Villával alaposan felverjük. Az így kapott tojással megkenjük a tésztát m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást és a tejet egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, sózzuk, beletesszük a cukrot, és hozzáöntjük a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amily...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű