Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marcipános szaloncukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandulaliszt, 15 dkg porcukor, víz, kandírozott narancshéj, fahéj, pici keserű mandula aroma, 15-20dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

Elkészítés:


1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott narancshéjjal (esetleg, ha van otthon jófajta szilvapálinkában érlelt aszalt szilva apróra vágva, csak felnőtteknek smile hangulatjel )
3. Formázzunk szaloncukrokat. (Először rudakat formáljunk, és azt daraboljuk.)
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük sütőpapírra, és vigyük és a spájzba hűlni, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk szép papírba.
5. Jól eldugjuk, hogy maradjon a fára is smile hangulatjel

Marcipános szaloncukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csőröge fánk
Csőröge fánk

A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, és egy pici sót, ezzel összekeverem, és az összes hozzávalókat belerakom, és ö...

Elkészítési idő: 30-perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Párizsis melegszendvicskrém
Párizsis melegszendvicskrém

Párizsit, vöröshagymát és sajtot lereszeljük, többivel összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása

1...a kalácsokat kicsi darabokra tépkedjük.. főzzünk csoki pudingot és azzal rétegesen lerakjuk...ha van otthon tetejére tehetünk tejszínhabot .......................................

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TÚRÓTORTA ERDEI GYÜMÖLCSÖKKEL
TÚRÓTORTA ERDEI GYÜMÖLCSÖKKEL

A túrót krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt, kézi robotgéppel krémesre keverjük (a tojásfehérjét és a tejszínt is verjük fel keményre és úgy adjuk hozzá a mass...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk