Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli nokedlivel


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg burgonya felkockázva
- 2 db vöröshagyma apróra vágva
- 1 üveg lecsó
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál sertés zsír
- 1 evőkanál csípős piros arany
- 10 dkg karikára vágott füstölt kolbász
- 1 csomag füstli ( esetleg debreceni 3-4 db)
- 1 evőkanál örült paprika

Elkészítés:


A szalonnát kis zsíron megpirítom, majd hozzá adom a hagymát.
Ha a hagyma megpárolódott, őrölt piros paprikával megszórom, majd hozzá adom a lecsót, a kolbászt, a füstlit, valamint a csípős piros aranyat.
Ha felforrt, bele teszem a burgonyát, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hiszen még jön bele a nokedli.
Ha elkészült, ízlés szerinti mennyiségű nokedlit szaggatok bele.

Ecetes uborka salátával tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött káposzta kicsit másképp
Töltött káposzta kicsit másképp

A káposztát jól kicsavarjuk ,ha nagyon savanyú kicsik kimossuk --Egy lábasba kevés olajat raktam, megfuttattam rajta az alaposan megmosott rizst, majd felöntöttem dupla mennyiség...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Gombás sajtos tészta
Gombás sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük a főzőtejszínnel és h...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk