- 1 kg burgonya felkockázva
- 2 db vöröshagyma apróra vágva
- 1 üveg lecsó
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál sertés zsír
- 1 evőkanál csípős piros arany
- 10 dkg karikára vágott füstölt kolbász
- 1 csomag füstli ( esetleg debreceni 3-4 db)
- 1 evőkanál örült paprika
A szalonnát kis zsíron megpirítom, majd hozzá adom a hagymát.
Ha a hagyma megpárolódott, őrölt piros paprikával megszórom, majd hozzá adom a lecsót, a kolbászt, a füstlit, valamint a csípős piros aranyat.
Ha felforrt, bele teszem a burgonyát, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hiszen még jön bele a nokedli.
Ha elkészült, ízlés szerinti mennyiségű nokedlit szaggatok bele.
Ecetes uborka salátával tálalom.
A krumplit héjastul főzzük meg, még forrón húzzuk le a héját, törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy éppen összeálljon, de ne ragadjon....
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra Nehézség: Könnyű1. A raguhoz a lilahagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízesítjük kakukkfűvel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, ráöntjük, körülbelül öt perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és hosszában vágd ketté. Egy kiskanállal kapard ki a közepét, hogy legyen hely a tölteléknek. A felaprított hagymát a gombával együtt...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű