20 dkg barna cukor
1 dl 30%-os tejszín
5 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
A hozzávalókat egy magas falú műanyag vagy porcelán edénybe mérjük, az egészet jól átkeverjük, majd mikrohullámú sütőtől függően, 700-750 W teljesítményre állítva 1 percig mikrózzuk.
Újra átkeverjük és ezt a műveletet még kétszer-háromszor megismételjük, amíg sűrűsödni nem kezd a karamell öntetünk.
Tortákhoz, süteményekhez, fagylaltokhoz pár perc alatt készíthetünk karamell öntetet mikrohullámú sütőben.
Nagyon finom, sűrű szirupot kapunk, amit lezárva, hűtőben tárolva akár egy hét múlva is felhasználhatunk.
Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével. Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is. Töltsd kisebb formákba v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyros fűszerkeverék nélkülözhetetlen alapja a közkedvelt görög ételnek, a gyrosnak. Egyszerű, mindennapos fűszerekből könnyen összeállítható otthon is. Az otthoni változatban a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Főtt tojásokat felkarikázzuk. 2. Két-két szelet sajt közé teszünk 1-1 szelet sonkát és tojáskarikákat (amennyi ráfér). 3. A sajtokat duplán bepanírozzuk. Lisztbe, tojásba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat főzzük ,hűtjük, összevágjuk -egy Botmixer mérőpoharába mindent belerakunk -elkezdjük a botmixerrel összekeverni amíg nem lesz sima szép fényes a majonézünk -a fe...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű