20 dkg barna cukor
1 dl 30%-os tejszín
5 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
A hozzávalókat egy magas falú műanyag vagy porcelán edénybe mérjük, az egészet jól átkeverjük, majd mikrohullámú sütőtől függően, 700-750 W teljesítményre állítva 1 percig mikrózzuk.
Újra átkeverjük és ezt a műveletet még kétszer-háromszor megismételjük, amíg sűrűsödni nem kezd a karamell öntetünk.
Tortákhoz, süteményekhez, fagylaltokhoz pár perc alatt készíthetünk karamell öntetet mikrohullámú sütőben.
Nagyon finom, sűrű szirupot kapunk, amit lezárva, hűtőben tárolva akár egy hét múlva is felhasználhatunk.
A fenti hozzávalókat alaposan eldolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymákat, bacont, majd a legvégén 15 g zsírtalanított kókuszlisztet Mikor besűrűsödött, nedves k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, megmossuk, nyersen karikákra vágjuk, fűszerezzük, ráöntjük a zsiradékot, összekeverjük, elektromos sütőtálba (nem sütőbe!/) helyezzük, lefedjük. 120 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat formáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni... Eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük. Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű