Családireceptkönyv.hu

Mascarpone házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml habtejszín (cukormentes)
1 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:


A tejszínt gyöngyözésig, azaz kb. 82-83ºC-ig melegítjük. Ha nincs hőmérőnk, ránézésre is megállapítható a gyöngyözés. Ekkor hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd 5 percet főzzük ugyanezen hőfokon. Ha kihűlt, textillel kibélelt szűrőbe tegyük, hogy a savó kicsepegjen belőle. Tegyük minimum 8 órára a hűtőbe és legalább egyszer keverjük meg. Az elkészült mascarpone 2 hétig is eláll jól zárt üvegben.


Mascarpone házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Churos
Churos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Torta töltő krémek
Torta töltő krémek

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
1000. KOVÁSZOS KENYÉR ANYAGHÁNYAD SZÁMÍTÁSA
1000. KOVÁSZOS KENYÉR ANYAGHÁNYAD SZÁMÍTÁSA

LISZT / Van egy adott lisztmennyiségem, ezt veszem mindig alapnak, a 100%-nak. KOVÁSZ / Én a liszt mennyiségéhez viszonyítva télen 35-40%, nyáron 20-25% aktív kovászmennyiséggel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
FASIRT KAPOR MARTASSAL
FASIRT KAPOR MARTASSAL

A daralt hust ossze keverjuk a fuszerekkel,a lereszelt krumpliva,tejben vagy vizben aztatott kenyerrel,tojassal Gombocokat formazunk amit kisse lelapitunk a tenyerunkel Bo olajba...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk