500 ml habtejszín (cukormentes)
1 evőkanál frissen facsart citromlé
A tejszínt gyöngyözésig, azaz kb. 82-83ºC-ig melegítjük. Ha nincs hőmérőnk, ránézésre is megállapítható a gyöngyözés. Ekkor hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd 5 percet főzzük ugyanezen hőfokon. Ha kihűlt, textillel kibélelt szűrőbe tegyük, hogy a savó kicsepegjen belőle. Tegyük minimum 8 órára a hűtőbe és legalább egyszer keverjük meg. Az elkészült mascarpone 2 hétig is eláll jól zárt üvegben.
A savanyú káposztát vízzel átöblítjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. A rizst megfőzzük. Egy tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyákat, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást, majd fűszerezzük. Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Lereszeljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű