• 200 g zsírszegény túró
• 7 evőkanál eritrit
• 1 evőkanál vanília aroma
• 1 tojás
• 60 g apró szemű zabpehely
• 3 evőkanál zabkorpa
• 200 g eper
• 3 evőkanál chia mag
• citromhéj
1. Keverd össze alaposan a túrót 4 evőkanál eritrittel, a vanília aromàval, a zabkorpával, egy kevés reszelt citromhéjjal és a tojással.
2. Formálj golyókat a masszából.
3. Forralj vizet egy főzőedényben, majd ha felforrt a víz, engedd bele a gombócokat. 1-2 perc után ha feljöttek a víz felszínére ki is veheted őket.
4. Egy serpenyőben pirítsd meg az apró szemű zabpelyhet, majd forgasd bele a túrógombócokat.
5. Az öntethez vágd apróra az epret és tedd fel alacsony lángon főni 3 evőkanál eritrittel és 3 evőkanál chip maggal.
6. Főzd addig a 'lekvárt', amíg levet ereszt az eper és ezt magukba szívják a chia magok, tehát besűrűsödik az öntet.
7. Tálald a gombócokat az eperöntettel.
Den Emmentaler reiben und mit allen Zutaten außer den Champignons mischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Champignons waschen und die Stiele herausdrehen. Jeden Champigno...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst dolgozd össze a túróval. Üsd fel a két tojást és a hús-túró masszához keverd hozzá. Nyomj bele 1-2 gerezd fokhagymát (elhagyható), sózd és ha kedveled, tegyél hozzá p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű