80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka
2 db lila hagyma
2 konzerv kukorica
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint kockázott bacon
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.
A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A legelső momentum, hogy keresünk egy fenyőt, ami éppen most hozza a friss rügyeket. Ezt onnan tudjuk, hogy friss rügyei vannak, hogy néhány árnyalattal világosabb színű az ágak vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1,A legegyszerűbb változat: moss fogat egyszerűen kókuszolajjal! tégy egy mogyorónyit a fogkefére, és máris használhatod. A kókuszolajnak önmagában is van baktériumölő és gyulladás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat nagy lángon. Legalább 3-4 cm mély legyen, és egészen forró, mire a hagymákat előkészíted. Első lépésben pucold meg a hagymát, vágd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű