Családireceptkönyv.hu

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakro


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 sós palacsinta
30 dkg pűrésített pörkölthús
6 szelet gépsonka
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

olaj

A gombamártáshoz:

30 dkg erdei gomba
1 kisebb vöröshagyma
1 ek olaj

őrölt bors
1 tk piros paprika
1 tk házi paprikakrém
2 dl főzőtejszín

A burgonyakroketthez:

30 dkg burgonya
1 tk margarin
1 db felvert tojás
3 dkg finomliszt
1 cikk natúr sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt bors
ízlés szerint só

A panírozáshoz:

2 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.

A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.

A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.

A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.

Finom, laktató étel, bármely alkalomra.

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakro

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Sajtgolyó
Sajtgolyó

A reszelt sajtot a fehérjével sóval összegyúrjuk,golyókat formázunk,zsemlemorzsába megforgatjuk forró olajba sütjük. Ne rakjunk sokat az olajba mert megnőnek.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kartoffel-Backofengemüse
Kartoffel-Backofengemüse

Ofen auf 200 Grad Umluft vorheizen. Kartoffeln waschen und vierteln. In eine Auflaufform legen, salzen und Olivenöl darüber geben und vermischen. Für ca. 30 Min. in den Ofen geb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A paradicsom nem szereti az uborka mellett: így ülte
A paradicsom nem szereti az uborka mellett: így ülte

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrém
Citromkrém

A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk