6 sós palacsinta
30 dkg pűrésített pörkölthús
6 szelet gépsonka
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
A gombamártáshoz:
30 dkg erdei gomba
1 kisebb vöröshagyma
1 ek olaj
só
őrölt bors
1 tk piros paprika
1 tk házi paprikakrém
2 dl főzőtejszín
A burgonyakroketthez:
30 dkg burgonya
1 tk margarin
1 db felvert tojás
3 dkg finomliszt
1 cikk natúr sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt bors
ízlés szerint só
A panírozáshoz:
2 tojás
zsemlemorzsa
A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.
A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.
A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.
A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel, bármely alkalomra.
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és egy habverővel finomra keverjük. Majd hozzákeverjük a finomra aprított csokoládét, és összefőzzük. És előkészítjük a többi hozzávaló...
Elkészítési idő:A daralt hust ossze keverjuk a fuszerekkel,a lereszelt krumpliva,tejben vagy vizben aztatott kenyerrel,tojassal Gombocokat formazunk amit kisse lelapitunk a tenyerunkel Bo olajba...
Elkészítési idő: 1 ora1. Egy nagyobb edényben felteszünk főni vizet. 2. Amikor felforrt, megfőzzük benne a burgonyát 40 perc alatt. 3. Miután kicsit hűltek, hosszában félbevágjuk, a belsejébe ür...
Elkészítési idő:A tojást jól összedolgozunk a paradicsompürével, a zsemlemorzsával, sóval, a fokhagymával, és kb. 15 percig pihentetjük. Mikor jól megduzzadt a morzsa, lepény alakúra formázzuk...
Elkészítési idő: 20 perc