hozzávalók / 4 adag
4 db avokádó
1 citromból nyert citromlé
1 lime-ból nyert limelé
1 ek majonéz
1 ek tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
A meghámozott, kimagozott avokádókat villával vagy botmixerrel pépesítsük.
Adjuk hozzá a citrom- illeve a lime levét, reszelt fokhagymát, majonézt, tejfölt, majd fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal.
A paprikát (ha szeretjük a pikáns ízeket, használhatunk csípős zöldpaprikát is) vágjuk nagyon apróra, és adjuk az avokádó krémhez, keverjük jól össze.
Pirítósra kenve friss paradicsommal, lilahagymával, uborkával fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá! :)
Meleg tejben feloldjuk a zselatint, felverjük a tejszínt, beleforgatjuk a zselatint majd a meleg de nem túl forró olvasztott csokit és angolkrémet
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés a padlizsánok sütése. Ehhez használhatsz konzervként kapható padlizsánpürét, sütheted a sütőben vagy nyílt lángon esetleg faszénen. Itt a trükk: azt az igazi, füstös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú szilikonos sütőformát vagy kisméretű tűzálló tálat (például szufléformát) zsírozz ki. Helyezz alulra ízlés szerinti mennyiségben a felszeletelt hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű