menu

Családireceptkönyv.hu

Avokádókrém ahogy Battacukor készíti


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók / 4 adag

4 db avokádó
1 citromból nyert citromlé
1 lime-ból nyert limelé
1 ek majonéz
1 ek tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:


A meghámozott, kimagozott avokádókat villával vagy botmixerrel pépesítsük.
Adjuk hozzá a citrom- illeve a lime levét, reszelt fokhagymát, majonézt, tejfölt, majd fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal.
A paprikát (ha szeretjük a pikáns ízeket, használhatunk csípős zöldpaprikát is) vágjuk nagyon apróra, és adjuk az avokádó krémhez, keverjük jól össze.
Pirítósra kenve friss paradicsommal, lilahagymával, uborkával fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá! :)

Avokádókrém ahogy Battacukor készíti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Rizskók
Rizskók

A tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Tavaszi karfiolfasírt
Tavaszi karfiolfasírt

A karfiolt lereszelem, sózom, hagyom állni amíg levet ereszt. Alaposan kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadok 4 tojássárgáját, őrölt szerecsendiót, zabpehelylisztet, aprított petre...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg kenőmájas
Hideg kenőmájas

a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal és a megdisztelt hagymával együtt füszerezzük ...bekeverjük é...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Közepes
share
Avatar KARFIOLFELFUJT
KARFIOLFELFUJT

Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk