Családireceptkönyv.hu

Bazsalikomos lime-limonádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
4 lime
30 dkg xilit
1 csokor bazsalikom

Elkészítés:


Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat.
Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz.
A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromokkal) együtt 3,5 dl vízzel és a xilittel (vagy fruktózzal) felforralod, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyözteted.
A tűzről levéve hozzáadod a felaprított bazsalikomlevelet.
Kb. 1 óráig hagyod ázni, majd leszűröd.
Ennyi idő alatt a bazsalikom átadja az ízét a szirupnak.
Üvegbe töltöd.
1:3 vagy 1:4 arányban vízzel keverve fogyasztod, attól függően, mennyire édesen szeretjük.

Bazsalikomos lime-limonádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília fagyi!!!
Vanília fagyi!!!

a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dödölle
Dödölle

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfőzzük, ha megfőtt, a vizet rajta hagyva összetörjük és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény massz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk