Hozzávalók:
4 lime
30 dkg xilit
1 csokor bazsalikom
Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat.
Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz.
A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromokkal) együtt 3,5 dl vízzel és a xilittel (vagy fruktózzal) felforralod, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyözteted.
A tűzről levéve hozzáadod a felaprított bazsalikomlevelet.
Kb. 1 óráig hagyod ázni, majd leszűröd.
Ennyi idő alatt a bazsalikom átadja az ízét a szirupnak.
Üvegbe töltöd.
1:3 vagy 1:4 arányban vízzel keverve fogyasztod, attól függően, mennyire édesen szeretjük.
170 fokra előmelegíted a sütőt Összekeversz 1 dl mézet (én krém mézet szoktam, azzal még finomabb, de bármi jó), és 0,5 dl olajat (nagyon fincsi valami ízesítettel - dió, mogyoró,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felforraljuk,hozzákeverjük a 4 - 5 evőkanál búzadarát, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz, kb. 10 perc. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy edénybe beleállítunk egy szűrőt, abba pedig egy sűrű szövésű textíliát, pl. vászonanyagot. Beleöntjük a tejfölös joghurtot, beborítjuk az anyag le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű