Hozzávalók:
4 lime
30 dkg xilit
1 csokor bazsalikom
Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat.
Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz.
A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromokkal) együtt 3,5 dl vízzel és a xilittel (vagy fruktózzal) felforralod, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyözteted.
A tűzről levéve hozzáadod a felaprított bazsalikomlevelet.
Kb. 1 óráig hagyod ázni, majd leszűröd.
Ennyi idő alatt a bazsalikom átadja az ízét a szirupnak.
Üvegbe töltöd.
1:3 vagy 1:4 arányban vízzel keverve fogyasztod, attól függően, mennyire édesen szeretjük.
A 0,5 dl vízbe elkeverjük a zselatin. Állni hagyjuk még megköt. Közben a gyümölcslevet összemelegítjük a mézzel, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a zselatinos vizet. Már tölthetj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék alapanyagait jól összekeverjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a sonkás krémmel, a palacsinták két szélét behajtjuk és felcsavarjuk. A tojást villával kissé fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg tejben feloldjuk a zselatint, felverjük a tejszínt, beleforgatjuk a zselatint majd a meleg de nem túl forró olvasztott csokit és angolkrémet
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű