• 125 g köles (hántolt)
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 evőkanál étolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál só
• feketebors (őrölt)
• 2 teáskanál majoránna
• 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 3 púpos evőkanál zabpehelyliszt
1. A kölest felöntöm 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzöm. Leszűröm, átmosom és hagyom kihűlni.
2. A hagymát apróra vágom, és olajon aranysárgára pirítom.
3. A végén dobom bele az összezúzott fokhagymát, rá pedig a kihűlt kölest. Kicsit átforgatom, összepirítom.
4. Levesszük a tűzről, akár egy másik edénybe. Sózom, borsozom, a többi fűszert is beleteszem, majd a tojás és a zabliszt következik.
5. Nedves kézzel golyókat formázok belőle, és forró olajban aranysárgára sütöm őket.
Kiváló lehet főzelékek betétjeként, de krumplipürével önmagában is kiváló étel.
30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHirdetés 1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk. 2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túlsűrű (a gríz közben megszívta magát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű