1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy minél tovább hagyjuk csepegni, annál sűrűbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hűtőből, és csak este jut rá időnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani!
A kocsonyahúst felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot és olyan puhára főzöm, hogy a hús lefőjjön a csontról. Amikor megfőtt leszedem a húst a csontokról és tányérokba...
Elkészítési idő:1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...
Elkészítési idő:Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktats...
Elkészítési idő: