1-kg-Finom fajta liszt, két evő kanál kristálycukor, 5-deka élesztő, pici só, 10-dk-vaj, 6-db-tojás sárgája, 6-7-deci tej, liszt függő a tej mennyiség, egy üveg lekvár, kevés porcukor, és 6-7-deci olaj a sütéshez!
Lisztet tálba öntöm, közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, öntök hozzá meleg tejet kb-1-decit, és kevés lisztel a mélyedésbe kovászt készítek, majd 10-percre letakarom! Letelt a 10-perc, hozzá adom a tojás sárgáját a kristálycukrot a sót, kevés meleg tejet, és lassan elkezdem összegyúrni, majd hozzá adom a vajat, és az egészet meleg tejjel összedagasztom, jó kis puha állagú tésztára, és addig dagasztom, a míg el nem válik a táltól, majd le takarom konyha ruhával, és meleg helyen kelesztem 30-40-percig! Ha megkelt, táblára rakom összegyúrom, és hagyom pihenni 10-percet letakarva! Ez után kinyújtom a tésztát kétcentis vastagra, és ki szaggatom az egészet, tálcára rakom, tetejüket enyhén olajjal megkenem ki ne száradjon a tészta, és letakarva konyharuhával, kelesztem 20-percig! Az olajat felrakom egy serpenyőbe, közepes láng alatt hagyom fel forrósodjon, és a mikor már jó, akkor rakok bele 3-4-db tésztát, és lefedem úgy sütöm két percig, ettől lesz szalagos a fánkom, majd leveszem a fedőt, megfordítom a fánkokat, de már nem rakom rá a fedőt, készre sütöm, papírtörlőre szedem, és így tovább amíg el nem fogy a fánk tészta! Azért arra vigyázok, hogy túl ne süssem nagyon, de nyers sem maradjon, és az olajat ne szívja magába! Az egész elkészült, lekvárral porcukorral ízesítem! kb-100-perc alatt készül el!
Azok a főzni szerető lányok, fiuk, asszonyok, akik szeretnek főzni, nem okoz gondot nekik ha egy kicsit macerás az, amit sütünk, vagy főzünk!
+ 1 Uborka
Elkészítési idő:-lemérjük a tojásokat hajastól -...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz - feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt --csak a végén a...
Elkészítési idő: 30A zsemlét félbevágjuk. Az alsó felében kialakítunk egy kis mélyedést, de ne legyen túl mély, és ügyeljünk arra is, hogy a szélén hagyjunk egy kicsit. Megtöltjük a 2-3...
Elkészítési idő: