Családireceptkönyv.hu

Szallagos fánk-lekvárral


Írta:

Elk. idő: 20-perc
Adag: 8-10/ fő részér
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-kg-Finom fajta liszt, két evő kanál kristálycukor, 5-deka élesztő, pici só, 10-dk-vaj, 6-db-tojás sárgája, 6-7-deci tej, liszt függő a tej mennyiség, egy üveg lekvár, kevés porcukor, és 6-7-deci olaj a sütéshez!

Elkészítés:


Lisztet tálba öntöm, közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, öntök hozzá meleg tejet kb-1-decit, és kevés lisztel a mélyedésbe kovászt készítek, majd 10-percre letakarom! Letelt a 10-perc, hozzá adom a tojás sárgáját a kristálycukrot a sót, kevés meleg tejet, és lassan elkezdem összegyúrni, majd hozzá adom a vajat, és az egészet meleg tejjel összedagasztom, jó kis puha állagú tésztára, és addig dagasztom, a míg el nem válik a táltól, majd le takarom konyha ruhával, és meleg helyen kelesztem 30-40-percig! Ha megkelt, táblára rakom összegyúrom, és hagyom pihenni 10-percet letakarva! Ez után kinyújtom a tésztát kétcentis vastagra, és ki szaggatom az egészet, tálcára rakom, tetejüket enyhén olajjal megkenem ki ne száradjon a tészta, és letakarva konyharuhával, kelesztem 20-percig! Az olajat felrakom egy serpenyőbe, közepes láng alatt hagyom fel forrósodjon, és a mikor már jó, akkor rakok bele 3-4-db tésztát, és lefedem úgy sütöm két percig, ettől lesz szalagos a fánkom, majd leveszem a fedőt, megfordítom a fánkokat, de már nem rakom rá a fedőt, készre sütöm, papírtörlőre szedem, és így tovább amíg el nem fogy a fánk tészta! Azért arra vigyázok, hogy túl ne süssem nagyon, de nyers sem maradjon, és az olajat ne szívja magába! Az egész elkészült, lekvárral porcukorral ízesítem! kb-100-perc alatt készül el!

Trükkök, tippek, praktikák:


Azok a főzni szerető lányok, fiuk, asszonyok, akik szeretnek főzni, nem okoz gondot nekik ha egy kicsit macerás az, amit sütünk, vagy főzünk!

Szallagos fánk-lekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo pizza
Paleo pizza

A karfiolt aprítógépben egészen apró morzsára daráljuk. Az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk a pizzasütő tepsibe. 20 percre betessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Májkrémes melegszendvicskrém
Májkrémes melegszendvicskrém

A hagymát minél apróbbra vágjuk, a konzervet a margarinnal simára keverjük. A sima krémhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, mustárt, majonézt (mustárból jóval többet), egy csip...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kefires palacsinta
Kefires palacsinta

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott Kovászos uborka
Rántott Kovászos uborka

-a kovászos uborkákról a nedvességet leitatjuk -négybe vágjuk -ugyan úgy mint a rántott húst panirozzuk -liszt ,felvert tojás ,zsemlemorzsa -zsiradékon megsütjük -lehet kés...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk