virsli, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só
A virsliknek lehúzzuk a héját, megsózzuk és lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, majd forró olajban rózsaszínűre sütjük.
Feltétnek vagy salátakörettel önállóan tálaljuk.
A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt morzsold langyos vízbe, majd a cukorral és a sóval együtt keverd a liszthez, és annyi vízzel gyúrd össze, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapj. Hagyd kelni egy órán á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejbe a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat és az élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Addig dagasztjuk, amíg az edény faláról l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom. Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat. A csokoládét vagy gőz fölött, vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű