- fokhagyma
- konyhasó
- citromsav (opcionális)
A fokhagymakrém házilag nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasót és egy késhegnyi citromsavat. A citromsavnak mindössze annyi szerepe van, hogy nem engedi megbarnulni az idő múlásával a fokhagymát. Aki nem akarja beletenni, és nem zavarja, ha barna lesz a fokhagymakrémje egy idő után, az akár el is hagyhatja.
Miután megtörtént a pépesítés, és össze is kevertük a sóval meg a citromsavval, elkezdhetjük üvegekbe tölteni. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legkevesebb levegőt hagyjuk az üvegben, majd zárjuk le a tiszta kupakokkal, és mehetnek a kamra polcára, ahol jó sokáig elállnak, akár több évig is. Amikor pedig szükség van rá, akkor csak elő kell venni, és beletenni az ételbe. Mivel elég kicsi mennyiségek kellenek belőle, nem fogja befolyásolni az étel sósságát sem. Ezen felül kiváló magában is, akár pirítósra is kenhetjük...
A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulyk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRázzuk össze, és már használható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér héját eltávolítjuk, a belét szétmorzsoljuk, és a tejben áztatjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és félretesszük, kb. negyed órára, amíg levet enge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz