18 dkg update1 liszt,
1cs sütőpor,
3 tojás,
1dl olivaolaj,
1dl víz,
édesítő,vaniliaaroma,1 citrom reszelt héja és leve
A tojássárgákat habosra keverjük az édesítőszerrel, a vaníliaaromával. A tojásfehérjéket habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat és -levet, majd a sütőporos lisztet és lazán a tojáshabot is.
20-25 perc alatt 175 fokos sütőben, kuglófformában megsütjük.
1 citrom levéből és édesítőszerből mázat keverünk és a kihűlt kuglófra locsoljuk. Díszíthetjük gránátalma szemekkel.
TamásSzendvicskrém Besamelmártást készítünk: kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tejjel. Felforraljuk, sózzuk, h...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kukoricadarát, vizet és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, az elején néha megkavargatjuk, a végefelé sűr...
Elkészítési idő: 25 percSzódabikarbónát összekevertem annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjak, majd hozzákevertem ételfestéket. A különböző színű pasztákkal össze-vissza bekentem a tojásokat, majd muffi...
Elkészítési idő:---Miután a hús megfőtt, külön tálba tesszük, és kézzel kiszedjük a csontocskákat, a levet pedig leszűrjük. A tányérok vagy különböző formák aljára tehetünk díszítésképp felkarikáz...
Elkészítési idő: 180