Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

UPDATE KUGLÓF


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


18 dkg update1 liszt,
1cs sütőpor,
3 tojás,
1dl olivaolaj,
1dl víz,
édesítő,vaniliaaroma,1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:


A tojássárgákat habosra keverjük az édesítőszerrel, a vaníliaaromával. A tojásfehérjéket habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat és -levet, majd a sütőporos lisztet és lazán a tojáshabot is.
20-25 perc alatt 175 fokos sütőben, kuglófformában megsütjük.
1 citrom levéből és édesítőszerből mázat keverünk és a kihűlt kuglófra locsoljuk. Díszíthetjük gránátalma szemekkel.

UPDATE KUGLÓF

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzakoszorú leveles tésztából
Pizzakoszorú leveles tésztából

Kinyújtom a tésztát és háromszögekre vágom, csillag alakban. Egy tepsibe lerakom úgy, hogy a háromszögek csúcsai fedjék egymást. Ha kész a kör, megkenem ketchuppal, megszórom orega...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom
Májpástétom

A májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kelbimbó rántva dresszinggel krumplipürével
kelbimbó rántva dresszinggel krumplipürével

A kelbimbók külső leveleit leszedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és megsózzuk. Előkészítünk 3 műanyag dobozt, aminek teteje van, tehát zárható. Először a lisztbe tesszük a kelbimb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
UPDATE TIRAMISU
UPDATE TIRAMISU

2 tojás sárgáját 3 ek. édesítőporral fehéredésig habosra keverünk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd a mascarponét. Tovább keverjük. A 2 tojás fehérjét keményre felverjük és óvatosa...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk