menu

Családireceptkönyv.hu

Soros laska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40-50 dkg liszt
1 nagy doboz kefír
1 teáskanál só,
1 káváskanál szódabikarbóna
zsír a tészta kenéséhez

Elkészítés:


A lisztből, sóból, szódabikarbónából, kefírrel lágy nem ragadós tésztát gyúrunk, elöbb 40 dkg liszttel próbáljuk, és ha kell, akkor még adunk lisztet hozzá, ha kidolgoztuk, elnyújtjuk vékonyra, megkenjük zsírral, összehajtjuk, 15 percet pihentetjük, majd ismét nyújtjuk, ismét megkenjük zsírral, összehajtjuk, 15 perc elteltével kinyújtjuk, felvágjuk tetszőleges darabokra, szárazon teflonba sütjük, ha kész kevés olajjal, zsírral megkenjük. Vagy olaj, vagy olvasztott zsí.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen tejfölös étel mellé jó, illetve lehet szilva lekvárral, vagy sült szalonnával, hagymával is finom.

Soros laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldség krém /esszencia
Zöldség krém /esszencia

,1 kg zöldséghez 30 dkg só és annyi oliva,hogy könnyen vigye a gép. Csak parajdi sóval! Nagyon kevés kell belőle az ételbe!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cITROM FAGYI
cITROM FAGYI

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar grízgaluska
grízgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása

1...a kalácsokat kicsi darabokra tépkedjük.. főzzünk csoki pudingot és azzal rétegesen lerakjuk...ha van otthon tetejére tehetünk tejszínhabot .......................................

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk