50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
a tetejére bármi, ami van otthon
ez lehet kolbász, szalonna, hagyma /lila/, fokhagyma, tejföl, sajt stb.
Az élesztőt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a langyos vízzel tésztát gyúrunk belőle.
kb. félórát kelesztjük, közben feldaraboljuk a feltéteket. /hagyma, szalonna, kolbász/, a tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon, megkenjük a tejföllel és rátesszük a feltéteket.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-on pirosra sütjük.
Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA totu készítéséhez először is egy kis sóval verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket. Majd egy jó nagy edénybe rakj fel a tűzre vizet (lehetőleg szűrt vizet) és rakj bele annyi 10%...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A virslit megfőzöm, apró kockákra vágom (ha párizsit használok, csak feldarabolom pici kockákra). 2. Ketchupot, mustárt, majonézt ízlés szerint összekeverek (kb. 1,5 dl legy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz