50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
a tetejére bármi, ami van otthon
ez lehet kolbász, szalonna, hagyma /lila/, fokhagyma, tejföl, sajt stb.
Az élesztőt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a langyos vízzel tésztát gyúrunk belőle.
kb. félórát kelesztjük, közben feldaraboljuk a feltéteket. /hagyma, szalonna, kolbász/, a tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon, megkenjük a tejföllel és rátesszük a feltéteket.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-on pirosra sütjük.
A tojásokat feltörjük egy tálba és beleszórjuk a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot, majd addig keverjük, amíg habos nem lesz. A tejet felforraljuk a csipetnyi sóval és fo...
Elkészítési idő:A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Keve...
Elkészítési idő:A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó ke...
Elkészítési idő: