1- 2 kg krumpli
liszt amennyi szükséges
só
zsiradék a sütéshez
Tejföl, Extra Jam (lekvár), sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük.
Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.
tejszín program a poharak aljára cukormentes lekvár
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott zöldhagymát. Rövidesen hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és kockákra vágott paprikát. Végül a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst érdemes pépesre darálni mert ha nem akkor fasírt állaga lesz. A hozzávalókat összedolgozzuk, fűszerezzük. Műbélbe töltjük és kb 1 órát főzzük. Hűtve szeleteljük. nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett munkafelületen e...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes