1- 2 kg krumpli
liszt amennyi szükséges
só
zsiradék a sütéshez
Tejföl, Extra Jam (lekvár), sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük.
Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő forró zsiradékban pirosra sütjük.
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt / kókuszolajat. Egy tálban villával kicsit felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm a krumplit, amit főzés után összetörök és hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzá adom a lisztet és jól elkeverem. A tej és víz keveréket meglangyosítom és felfuttato benne azl...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű