Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos, szalámis bundás kenyér


Írta:

Elk. idő: 10perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kenyérhez
200 g pizza mozzarella
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)

15 dkg sonka (szeletelt)
12 szelet toast kenyér
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:



A sajtot vékony szeletekre vágjuk.

A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük.

A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.

Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalát.

Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.

Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla. Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.

Sajtos, szalámis bundás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Rizsfőzés lépésről lépésre
Rizsfőzés lépésről lépésre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sonkás tojás másképp
Sonkás tojás másképp

2 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú szilikonos sütőformát vagy kisméretű tűzálló tálat (például szufléformát) zsírozz ki. Helyezz alulra ízlés szerinti mennyiségben a felszeletelt hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mascarpone házilag
Mascarpone házilag

A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőrizzük. Hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd ugyanezen a hőfokon 5 percet f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk