50 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, egy ek liszt, késhegynyi pirospaprika, só, ecet, 1 dl tejföl
1. A szeletekre vágott, becakkozott szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük és meleg helyen tároljuk.
2. A zsírjában kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott hagymát.
3. Megsózzuk, majd zsírjára sütve meghintjük a liszttel, a pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük.
4. Néhány csepp ecettel ízesítjük és megtejfölözve, rizzsel körítve tálaljuk.
5. A rizsre tehetjük a kisült szalonnát.
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szód...
Elkészítési idő:A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő:Töltelék hozzávalóit pici kókuszolajon össze sütni rá sűrített paradicsom és máris fogyasztható.
Elkészítési idő: