30 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
2 žlice kakaa
EUROKREM:
40 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
5 dkg mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaa
1
Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin pomalo otopi.
Tada dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom cca. 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu.
U polovicu smjese dodati 2 žlice kakaa te opet dobro promješati.
Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.
2
Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao).
Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.
Recept preuzet sa: www.coolinarika.com
Noviji post Stariji postovi Početna stranica
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
FACEBOOK
Dali volite više slana ili slatka jela ?
Kategorije
Glavna jela ( 63 )
Kolači ( 295 )
Ostalo ( 15 )
Poslastice ( 15 )
Predjela ( 9 )
Rolati ( 17 )
Torte ( 204 )
Pokreće Blogger.
A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak. 35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint. A hagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. A karajszeleteket egy kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázom, s leöntöm 6 dl frissen forralt tejjel. Egyben szoktam forralni az összes tejet, s így a másik 6 dl tejből elkészítem a tasakon lévő leírás szerint a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejbe a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat és az élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Addig dagasztjuk, amíg az edény faláról l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű