2 db közepes batáta
1,5 fagyasztott banán
2 kk. fahéj
0,5 kk. szerecsendió
Az édesburgonyát, ha előre megsütjük, és hagyjuk kihűlni akkor a fagyasztott banánnal összeturmixolva azonnal hideg és fogyasztható lesz. Ha kicsit meleg még a sült batáta, akkor vissza kell tenni egy pár órára a fagyasztóba fogyasztás előtt. A banán adja a krémességét nagyrészt, próbálkozó kedvűek megpróbálhatják helyettesíteni avokadóval vagy mangóval, idővel én is meg fogom próbálni kicsit tuningolni ezt a receptet. Nem adok hozzá cukrot, mert elég édes alapból is, ennek ellenére sem javaslom, hogy túlzásba vigyék, azért van benne kalória. A tetejére, ha teszünk karamell öntetet az is eléggé megédesíti, én még megszórtam szeletelt mandulával ettől lett benne kis ropogós is, de lehet mogyorót vagy kekszet is rászórni vagy belekeverni. Csoki öntettel is finom. Ha kirakódik a turmix falára az alapanyag, akkor szükség lehet rá, hogy összekapargassuk, és még egyszer újra turmixoljuk, hogy ne legyenek benne darabok.
2 óra hűtés
A felvágott és kikapart belsejű tököt sütő papírra fektetetjük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 180 fokon, illetve 160 fokon 30-30 percig sütjük.
Elkészítési idő:2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kic...
Elkészítési idő: 30 perc