1/2 kg friss gyömbér
1 ½ csésze méz
1 ½ csésze szűrt ví
Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.)
Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra.
Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet.
Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig.
Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. (Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken,)
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról.
Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat egy sütőrácsra, vagy sütőlapra és takarjuk le sütőpapírral. (Legjobb rácsra rakni.)
A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
Tároljuk légmentesen záródó edényben, így elég hosszú ideig eláll.
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűSvinjski file očistite od suvišnih kožica i narežite na komade ili kocke. Na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, do zlatne boje. 2. Dodajte narezane g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db nagy tojásfehérje 2 ek víz 1 zacskó snack mix Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Verjük fel a tojásfehérjéket 2 ek vízzel közepes/kemény habbá. Forgasd bele a snack m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű