Hozzávalók
•250 g étcsokoládé (gluténmentes csokival is lehet)
• 150-200 g cukor
•14 g Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 (attól függ, menniyre szeretnénk sűrűre)
• vagy ugyanennyi (200g) befőzőcukor
•500 ml feketekávé
• 2 tk. fahéj
• 2-3 ek. rum vagy 1 tk. rumaroma
Elkészítés
Elkészítés
A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.
Tálalás
4 db 2 dl üveg
Javaslatok, alternatív elkészítés
Palacsintára, de kész krémként vagy krémalapként sütikbe is kiválóan megállja a helyét. Csak le kell kapni a polcról, belekeverni valamibe és már kész is.
Bátran használható, és korlátlan ideig eláll, hiszen semmi romlandót nem tartalmaz, a dzsemfix pedig sok szempontból jobb, mint a zselatin, ráadásul épp ezért, vegán étrenden élők is nyugodt szívvel elkészíthetik.
Fontos: ha süteményhez való krémet szeretnénk vele készíteni, ne keverjük tejszínnel, mert a dzsemfixben, befőzőcukorban lévő citromsav megtúrósítja, kicsapja. Vajjal vagy Mascarponéval ajánlom. Készülhet még ízesítve is, ha a kávé helyett vízben olvasztott keserű kakaóporral készítjük és gyömbért, narancshéjat, rumos meggyet vagy egyéb ízesítőt csempészünk bele, ahogy kedvünk tartja.
Mint egy hozzászóló írta, a Magyarországon kapható tasakos dzsemfix kisebb kiszerelésben kapható.
Hogy a kívánt eredményt megkapjuk: 200 g cukor mennyiségéhez mérten arányosan adagoljunk belőle a lekvárba.
Összedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTedd az összes hozzávalót egy tálba, keverd el alaposan, amíg szép, homogén krémmé válik. Tedd egy kiürült, kimosott tégelybe és használd! Így alkalmazd! Kend a házi krémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük. Húsdarálón ledaráljuk vagy villával összetörjük. A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Zsemlemorzsában...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű