menu

Családireceptkönyv.hu

Kávés csokilekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók

•250 g étcsokoládé (gluténmentes csokival is lehet)
• 150-200 g cukor
•14 g Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 (attól függ, menniyre szeretnénk sűrűre)
• vagy ugyanennyi (200g) befőzőcukor
•500 ml feketekávé
• 2 tk. fahéj
• 2-3 ek. rum vagy 1 tk. rumaroma


Elkészítés

Elkészítés

A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.

Tálalás

4 db 2 dl üveg

Javaslatok, alternatív elkészítés

Palacsintára, de kész krémként vagy krémalapként sütikbe is kiválóan megállja a helyét. Csak le kell kapni a polcról, belekeverni valamibe és már kész is.
Bátran használható, és korlátlan ideig eláll, hiszen semmi romlandót nem tartalmaz, a dzsemfix pedig sok szempontból jobb, mint a zselatin, ráadásul épp ezért, vegán étrenden élők is nyugodt szívvel elkészíthetik.
Fontos: ha süteményhez való krémet szeretnénk vele készíteni, ne keverjük tejszínnel, mert a dzsemfixben, befőzőcukorban lévő citromsav megtúrósítja, kicsapja. Vajjal vagy Mascarponéval ajánlom. Készülhet még ízesítve is, ha a kávé helyett vízben olvasztott keserű kakaóporral készítjük és gyömbért, narancshéjat, rumos meggyet vagy egyéb ízesítőt csempészünk bele, ahogy kedvünk tartja.
Mint egy hozzászóló írta, a Magyarországon kapható tasakos dzsemfix kisebb kiszerelésben kapható.
Hogy a kívánt eredményt megkapjuk: 200 g cukor mennyiségéhez mérten arányosan adagoljunk belőle a lekvárba.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS

Összedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: josagm
házi krém ízületi fájdalomra
házi krém ízületi fájdalomra

Tedd az összes hozzávalót egy tálba, keverd el alaposan, amíg szép, homogén krémmé válik. Tedd egy kiürült, kimosott tégelybe és használd! Így alkalmazd! Kend a házi krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepcsák
Lepcsák

A krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
KELKÁPOSZTA KROKETT
KELKÁPOSZTA KROKETT

A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük. Húsdarálón ledaráljuk vagy villával összetörjük. A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Zsemlemorzsában...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk