200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g étcsokoládé (45-59%-os)
100 g tejcsokoládé
1 evőkanál kristálycukor
80 g vaj
30 g kakaópor - holland
1 csipet só
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét. A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;) Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Trükkök, tippek, praktikák:
♥ Az elkészült Nutella a csokoládé és a vaj miatt megkeményedik a hűtőben. Így szobahőmérsékleten, maximum a hűvös kamrában ajánlott tárolni.
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le (kisgyerekeknek mindig mossuk meg enyhén). Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt, a mogyoróvajjal és a mandulatejjel egy kicsit megmikrózzuk,hogy könnyebb legyen majd eldolgozni. Hozzáadjuk a fehérjeporhoz és a mandula liszthez és összekeverjük. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Hackfleisch mit Salz und Pfeffer würzen und zu kleinen Bällchen formen, daraus bekommt man ca. 35 Stück. Rohe Kartoffeln schälen und in kleine Würfel schneiden, die Zwiebeln eb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűminden az edénybe és 10mp/6 F. Fekete kanál segítségével. 30mp/10F Rögtön tálaljuk
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű