menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott tök vagy cukkini télre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tök / vagy cukkini/

Elkészítés:


Zsenge tök vagy cukkini tetszőlegesen vastag karikára vágni. Besózni, sóval ne spóroljunk. Mikor levet engedett (kb fél óra) egyenként papírtörlőre rakni és leitatni róla a felesleget. Majd DUPLÁN bepanírozni tálcára rakni egymás mellé (ne egymásra) és tálcástól a fagyasztóba tenni. Másnap mikor fagyott bezacskózni és vissza a fagyiba.Télen csak fogom és egyből fagyosan a forró olajban kisütöm mint a halrudacskákat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alá kell rakni a tálcára fóliát mert ráfagyhat a tálcára és nem pattan le.
Változatossá lehet tenni só helyett fűszerkeverékkel ízesíteni. Sütőpapírra rakni a panírozott szeleteket, pici olajjal lelocsolni és sütőben megsütni.
A padlizsánt is el lehet így tenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sültkolbászos-sülthagymás quesadilla
Sültkolbászos-sülthagymás quesadilla

A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, felkarikázzuk a kolbászt is. A felhevített vajon összesütjük, majd kiszedjük a zsiradékból. A tortilla egyik felére halmozzuk a ragu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconnel és sajttal töltött gomba
Baconnel és sajttal töltött gomba

A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk. Az apróra vágott bacont...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
Citrom fagyi
Citrom fagyi

A tejet a cukorral együtt addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne a cukor. Ez után keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Öntsük a kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babaganus – közel-keleti padlizsánkrém
Babaganus – közel-keleti padlizsánkrém

Az első lépés a padlizsánok sütése. Ehhez használhatsz konzervként kapható padlizsánpürét, sütheted a sütőben vagy nyílt lángon esetleg faszénen. Itt a trükk: azt az igazi, füstös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk