4 főre
7 db tojásfehérje
3 db tojássárgája
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csipet só
vaj
A tojásfehérjéket egy csipet só segítségével habbá verjük. Közben szép fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg kemény és fényes hab lesz.
A tojássárgájákhoz adjuk a vaníliás cukrot, és a fehérjehabhoz keverjük. Végül finoman, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
Egy hőálló tálat jól kivajazunk, majd belekanalazzuk a könnyed masszát. Nem kell teljesen lesimítani, úgy lesz igazán mutatós, ha kis "hegycsúcsok" maradnak a tetején.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Akkor jó, ha a tészta belül egészen lágy marad. Porcukorral meghintve nagyon finom, különleges desszert.
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselőször a májat raktam az aprítóba alaposan megforgattam benne, ezután a darált húst, ezzel is jól összekevertem... bele a fűszerek kivéve a só... rá a szalonna... ezeket újra megf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszából dión...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ledarálom,a pirospaprikát belekeverem, és 1 dl vízben a fűszereket feloldom, majd ezt is a húshoz dolgozom. Addig gyúrom még egy állagúvá, válik. Beleteszem a sonkaprésbe,...
Elkészítési idő: 4-5 Nehézség: Könnyű