Hozzávalók 2 darabhoz:
5 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
10 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
3 tojás
fél dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
A pita hozzávalóit összeturmixoljuk. Sütőpapíros lemezre öntjük úgy, hogy 2 korongot kapjunk. Kicsit az asztalhoz ütögetjük a lemezt, így jobban elterül a massza és szép sima felülete lesz a pitánknak. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még langyosan levágjuk a pita egyik szélét, majd hosszú pengéjű késsel, óvatosan szétnyitjuk a belsejét. Apróra vágott sült húsokkal, zöldségekkel, szószokkal megtöltve kínáljuk.
A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA palacsinta hozzávalóit belerakom egy turmixgépbe és összedolgozom. A palacsintasütőt alacsony lángon felhevítem (ha nem teflonos érdemes kókuszzsírral bekenni vékonyan), majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromfüvet és mentát alaposan megmossuk, leszárítjuk. A leveleket leszedjük a száráról, majd finomra aprítjuk. Egy edényben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, -a cukor l...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé. 2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű