Hozzávalók 2 darabhoz:
5 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
10 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
3 tojás
fél dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
A pita hozzávalóit összeturmixoljuk. Sütőpapíros lemezre öntjük úgy, hogy 2 korongot kapjunk. Kicsit az asztalhoz ütögetjük a lemezt, így jobban elterül a massza és szép sima felülete lesz a pitánknak. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még langyosan levágjuk a pita egyik szélét, majd hosszú pengéjű késsel, óvatosan szétnyitjuk a belsejét. Apróra vágott sült húsokkal, zöldségekkel, szószokkal megtöltve kínáljuk.
http://panitakedvencei.blogspot.hu/2016/07/pita-paleo.html
-a kovászos uborkákról a nedvességet leitatjuk -négybe vágjuk -ugyan úgy mint a rántott húst panirozzuk -liszt ,felvert tojás ,zsemlemorzsa -zsiradékon megsütjük -lehet kés...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűKeverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze. Összeállítás után 10 percig pihentessük. Pihentetés után enyhén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű