- 50 dkg máj, (kacsa-, csirke-, vagy sertésmáj),
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 főtt tojás,
- 1 tk. pirospaprika,
- ½ mk őrölt bors,
- 1 mk majoranna,
- 1/2 tk. cukor,
- 2 szem szegfűszeg őrölve,
- 6-7 dkg zsír,
- só,
A hagymát a zsíron megpárolom, borsot, paprikát, majorannát adok hozzá, majd, az erektől megtisztított májat. Amikor majdnem kész az összezúzott tojást és a cukrot, valamint a mozsárban megtört szegfűszeget is hozzáadom. A sóval a legvégén ízesítem, mert így nem keményedik meg a máj.
Amikor kissé lehűlt, a késes robotban krémesre keverem. Ha száraznak tűnik vajat vagy kacsa- libazsírt is lehet hozzákeverni. Folpackkal kibélelt formába teszem. Kevés ideig a hűtőben dermesztem, utána egy kevés olvasztott zsírt öntök rá. Szintén hűtő, amíg a zsír meg nem dermed. Ezután már a folpack segítségével könnyen kiemelhető a formából.
A gombát tisztítsd meg egy kefével. A hagymát pucold meg és vágd néhány nagyobb darabra. Tedd a gombával együtt egy késes robotgépbe, pépesítsd. A gombakrémet öntsd egy száraz, f...
Elkészítési idő:Tedd a tonhalat és a levét vagy olajat a turmixgépbe, majd keverd a többi hozzávalóval, amíg sima masszát nem kapsz. Ha kész, kend teljes kiőrlésű (vagy bármilyen más) kenyérre....
Elkészítési idő:1. A padlizsánokat megsütöm, héjukat lehúzom, levüket lecsöpögtetem. Ezalatt ki is hűlnek általában. 2. A tojássárgájából a mustárral és az olajjal majonézt készítek. Citromlével...
Elkészítési idő:A zsirt felmelegitjük és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott újhagymát,összezúzott fokhagymát és kihűtjük.A keményre főtt tojásokat apróra összedaraboljuk 4 darab sárgája kivéte...
Elkészítési idő: