- 50 dkg máj, (kacsa-, csirke-, vagy sertésmáj),
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 főtt tojás,
- 1 tk. pirospaprika,
- ½ mk őrölt bors,
- 1 mk majoranna,
- 1/2 tk. cukor,
- 2 szem szegfűszeg őrölve,
- 6-7 dkg zsír,
- só,
A hagymát a zsíron megpárolom, borsot, paprikát, majorannát adok hozzá, majd, az erektől megtisztított májat. Amikor majdnem kész az összezúzott tojást és a cukrot, valamint a mozsárban megtört szegfűszeget is hozzáadom. A sóval a legvégén ízesítem, mert így nem keményedik meg a máj.
Amikor kissé lehűlt, a késes robotban krémesre keverem. Ha száraznak tűnik vajat vagy kacsa- libazsírt is lehet hozzákeverni. Folpackkal kibélelt formába teszem. Kevés ideig a hűtőben dermesztem, utána egy kevés olvasztott zsírt öntök rá. Szintén hűtő, amíg a zsír meg nem dermed. Ezután már a folpack segítségével könnyen kiemelhető a formából.
A camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A szobahőmérsékletű vajat kézi mixer habverőjével krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük. ◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek. ◾️Amikor kész,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémsajtot és a fetát botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és addig keverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot lereszelem, hozzáteszem a vajat, és összeturmixolom vagy habbá verem az egészet, beleteszem a fokhagymát és a pirospaprikát. 2. Pirítóssal ideális.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű