Családireceptkönyv.hu

Májpástétom


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg máj, (kacsa-, csirke-, vagy sertésmáj),
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 főtt tojás,
- 1 tk. pirospaprika,
- ½ mk őrölt bors,
- 1 mk majoranna,
- 1/2 tk. cukor,
- 2 szem szegfűszeg őrölve,
- 6-7 dkg zsír,
- só,

Elkészítés:


A hagymát a zsíron megpárolom, borsot, paprikát, majorannát adok hozzá, majd, az erektől megtisztított májat. Amikor majdnem kész az összezúzott tojást és a cukrot, valamint a mozsárban megtört szegfűszeget is hozzáadom. A sóval a legvégén ízesítem, mert így nem keményedik meg a máj.
Amikor kissé lehűlt, a késes robotban krémesre keverem. Ha száraznak tűnik vajat vagy kacsa- libazsírt is lehet hozzákeverni. Folpackkal kibélelt formába teszem. Kevés ideig a hűtőben dermesztem, utána egy kevés olvasztott zsírt öntök rá. Szintén hűtő, amíg a zsír meg nem dermed. Ezután már a folpack segítségével könnyen kiemelhető a formából.

Májpástétom

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bajor körözött (Obazda)
Bajor körözött (Obazda)

A camembert-t nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított hagyma felét vékonyan felkarikázzuk, a másik felét apróra kockázzuk. A szobahőmérsékletű vajat kézi mixer habverőjével krémes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük. ◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek. ◾️Amikor kész,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás-kapros fetás krém
Fokhagymás-kapros fetás krém

A krémsajtot és a fetát botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és addig keverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstöltsajt krém
Füstöltsajt krém

1. A sajtot lereszelem, hozzáteszem a vajat, és összeturmixolom vagy habbá verem az egészet, beleteszem a fokhagymát és a pirospaprikát. 2. Pirítóssal ideális.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk