Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Májpástétom


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg máj, (kacsa-, csirke-, vagy sertésmáj),
- 5 dkg vöröshagyma,
- 2 főtt tojás,
- 1 tk. pirospaprika,
- ½ mk őrölt bors,
- 1 mk majoranna,
- 1/2 tk. cukor,
- 2 szem szegfűszeg őrölve,
- 6-7 dkg zsír,
- só,

Elkészítés:


A hagymát a zsíron megpárolom, borsot, paprikát, majorannát adok hozzá, majd, az erektől megtisztított májat. Amikor majdnem kész az összezúzott tojást és a cukrot, valamint a mozsárban megtört szegfűszeget is hozzáadom. A sóval a legvégén ízesítem, mert így nem keményedik meg a máj.
Amikor kissé lehűlt, a késes robotban krémesre keverem. Ha száraznak tűnik vajat vagy kacsa- libazsírt is lehet hozzákeverni. Folpackkal kibélelt formába teszem. Kevés ideig a hűtőben dermesztem, utána egy kevés olvasztott zsírt öntök rá. Szintén hűtő, amíg a zsír meg nem dermed. Ezután már a folpack segítségével könnyen kiemelhető a formából.

Májpástétom

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Sárga túró
Sárga túró

A tejet felforraljuk, belerakjuk vaníilás cukrot, fahéjat, mazsolát, és a felvert tojásokat. Ha savas, ruhába töltjük, lecsöpögtetjük, és 1 napig érleljük a hűtőben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat megmosom és műanyag villával körbeszurkálom. A sütő rácsára alufóliát teszek, a sütőt 230 C fokra beállítom, és a padlizsánokat addig sütöm, amíg teljesen megsülnek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lakatos
Tonhalkrém
Tonhalkrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karfiolkrém
Karfiolkrém

A karfiolt sós vízben puhára fõzöm (a vízbe teszek kevés tejet – a karfiol szép fehér marad). Villával összetöröm, megsózom, borsozom, kevés mustárt keverek hozzá. Majonézzel és ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk