5 dkg reszelt márványsajt, 10 dkg vaj, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, só és őrölt fehér bors, ízlés szerint
A vajat habosra keverjük a tejföllel, a sóval, a fehér borssal, a finomra metélt snidlinggel, az összezúzott fokhagymával, végül hozzákeverjük a reszelt sajtot. Jól behűtve kenjük a kenyérre.
A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beáztatott vöröslencsét és a sárgaborsót sózott, borsozott és babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és krémesre turmixoljuk. Ha langyosra hűlt, hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűElsőnek egy sóoldatot kell készítenünk, 8 százalékosat. Ez azt jelenti, hogy 1 liter vízhez 80 g sót kell adnunk, és jól feloldani benne. Annyi sóoldatra van szükség, hogy a pulyka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű