- 6 db tojás
- 1 csokor újhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 4 db csemegeuborka
- 2 kanál joghurt
- 2 kanál majonéz
- 2 kanál tejföl
- só
- bors
◾️A megmosott tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
◾️Közben az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
◾️A petrezselymet megmossuk, majd lecsipkedjük a leveleiket, és finomra vágjuk azokat.
◾️A lecsepegtetett csemegeuborkát felkockázzuk.
◾️A joghurtot, a majonézt és a tejfölt simára keverjük.
◾️Megsózzuk és megborsozzuk a keveréket.
◾️A tojásokat áttörjük villával, és a tejfölös keverékbe forgatjuk az uborkakockákkal, az aprított újhagymával és a zöldfűszerekkel együtt.
A túrót villával összetöröm, tejföllel kikeverem, majd hozzáadom a kockára vágott sonkát, uborkát és a lila hagymát. Alaposan összekeverem és egy órára hűtőbe teszem. Jó étvágya...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vagy vegetás vízben megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetve, és villa segítségével vagy az apritógépben apróra törjük. Majonézt keverünk. Ízesítjük őrölt feketebo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A sárgarépát a nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, az újhagymát karikára, a paprikát kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd az egészet elkeverjük a sajtkrémmel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA májat megmosom, a vizet jól leitatom róla és annyi zsírba teszem, hogy ellepje a májat. Lehetõleg egyszerre kell feltenni, mert ha a zsír forró a máj megég, de nem sül át. Megbor...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű