- 6 db tojás
- 1 csokor újhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- 4 db csemegeuborka
- 2 kanál joghurt
- 2 kanál majonéz
- 2 kanál tejföl
- só
- bors
◾️A megmosott tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
◾️Közben az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
◾️A petrezselymet megmossuk, majd lecsipkedjük a leveleiket, és finomra vágjuk azokat.
◾️A lecsepegtetett csemegeuborkát felkockázzuk.
◾️A joghurtot, a majonézt és a tejfölt simára keverjük.
◾️Megsózzuk és megborsozzuk a keveréket.
◾️A tojásokat áttörjük villával, és a tejfölös keverékbe forgatjuk az uborkakockákkal, az aprított újhagymával és a zöldfűszerekkel együtt.
◾️A hagymát felkockázzuk és 1 kanál vajon puhára pároljuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük. ◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű1. A sajtot lereszelem, hozzáteszem a vajat, és összeturmixolom vagy habbá verem az egészet, beleteszem a fokhagymát és a pirospaprikát. 2. Pirítóssal ideális.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFélbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű