- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve
◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
◾️Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
◾️Villával összetörjük, átkavarjuk.
◾️Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
◾️Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és jól összekavarjuk.
◾️Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is.
1. A sajtot lereszelem, hozzáteszem a vajat, és összeturmixolom vagy habbá verem az egészet, beleteszem a fokhagymát és a pirospaprikát. 2. Pirítóssal ideális.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk egy kevés olajon. A lencsét leszűrjük, és egy aprítóba rakjuk a hagymával együtt, majd alaposan lezúzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióbelet szárazon felhevített serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk, majd mozsárban kissé összetörjük. Hűlni hagyjuk. A natúr sajtot egy tálkában kikeverjük a tejszí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk 2 centis kockákra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, szintén vágjuk kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A zöldfűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű