menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém ?


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve

Elkészítés:


?A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük,majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
?Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
?Villával összetörjük, átkavarjuk.
?Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
?Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és jól összekavarjuk.
?Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is ?.

Padlizsánkrém ?

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsidó tojáskrém
Zsidó tojáskrém

1. A tojásokat forró vízben feltéve 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. 2. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk. 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tojásos szendvicskrém
Tojásos szendvicskrém

A hagymát apróra vágjuk, és elkeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, és hozzákev...

Elkészítési idő: 15 perg
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Körözött
Körözött

Az összetört túrót a vajjal összekeverem és 10 percig állni hagyom, hogy a vaj megolvadjon. Beleteszem az apróra vágott hagymát, a sót, a borsot és az őrölt köményt. Ezután rakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Körözött
Körözött

1. A juhtúrót a vajjal együtt habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a sót és a paprikát, jól összedolgozzuk, majd a hagymát adjuk és keverjük hozzá. 3. Néhány órára hűtőszekrényb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk