- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve
◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
◾️Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
◾️Villával összetörjük, átkavarjuk.
◾️Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
◾️Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és jól összekavarjuk.
◾️Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is.
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd vasplatnin vagy sütőben megsütjük, megégetjük. Vizes kézzel lehámozzuk a héját, és a beléből a magokat kiszedjük. A tojásokat kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd az alapanyagokat egy edénybe (használd fel az újhagyma zöldjét is az öntethez). Turmixold össze a hozzávalókat botmixerrel vagy turmixgépben. Ha mártogatósként használod, hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk. 2. A túrót áttörjük, a tejföllel simára keverjük. 3. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz