- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve
◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
◾️Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
◾️Villával összetörjük, átkavarjuk.
◾️Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
◾️Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összekavarjuk.
◾️Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is.
1. A megmosott, papírtörlőn leszárított, apróra tépkedett bazsalikomleveleket összeturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, a frissen reszelt parmezánnal, a száraz serpenyőben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot elektromos aprítóba tesszük és finomra vágjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldhagymát, lila hagymát és a retket apróra vágjuk, a túrót a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, végül pedig mustárral és sóval ízesítjük. 2. Ha sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat vágd fel nagyon apróra és tedd egy mélyebb tálba. Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan és öntsd a felkockázott hozzávalókhoz. Keverd össze és tálald pirítóssal va...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű