- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve
👉A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük,majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
👉Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
👉Villával összetörjük, átkavarjuk.
👉Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
👉Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és jól összekavarjuk.
👉Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is 😊.
A kesudiót egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Ezután leöntjük róla a vizet, majd egy aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt. A friss zöldfűszereke...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, majd a fűszereket és a finomra vágott fűszernövényeket is belekeverjük. 2. Töltelékként tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzd keményre a tojásokat 10 perc alatt, majd hagyd kihűlni. Közben vágd fel apróra a hagymát, szárzellert és a zöldfűszereket és keverd össze az öntet hozzávalóit, a joghurtot, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot finomra reszeljük. 2. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. 3. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és alaposan összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz