Családireceptkönyv.hu

Kenőke


Írta:

Elk. idő: 30 pec
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tömlős sajt, 10-12 db főtt tojás, 1 fej fokhagyma, só, bors.

Elkészítés:


A fokhagymát egy nagyobb tálba fokhagymanyomóval áttörjük.
A tömlős sajtokat is a tálba nyomjuk, majd a tojásokat is apró kockákra vágjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Az egészet jól összekeverjük, majd a hűtőben állni hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hidegtálak, Reggeli ételek, Szendvicsek, Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Cukkinikrém
Cukkinikrém

Olajon hagymát pirítani, hozzáadni a hámozott, kockázott cukkinit. Fűszerezni: só, bors, fokhagyma, cukor, mustár. Puhára párolni, majd hűteni. Botmixerrel pürésíteni, majd a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ghí (tisztított vaj)
Ghí (tisztított vaj)

A vajat közepes-lassú tűzön megolvasztjuk (nem keverjük meg!), felforraljuk, ezáltal a tejfehérje és a tejcukor kiválik. Az olvadt vaj tetején hab jelenik meg, az aljára pedig lesü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Camambert sajtos kence
Camambert sajtos kence

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A camembert sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd egy-két óra hűtőben “érlelés” után fogyasztjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtkrém
Sajtkrém

1. A kétféle sajtot le kell reszelni, és összekeverni. 2. Hozzáönteni a tejfölt, a majonézt, és a reszelt vagy zúzott fokhagymát. 3. Ez egy jó kis massza lesz, a hűtőben kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk