menu

Családireceptkönyv.hu

Hummus Klasszikus


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 gramm csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál tahini
- fél citromnak a leve
- 2 kávéskanál római kömény
- 2 csipet koriander mag
- 1 kis doboz joghurt / nagy fele
- 2 evőkanál bors és só

Elkészítés:


A csicseriborsót ledaráljuk, turmixoljuk könnyebb ha közben adagoljuk hozzá a joghurtot illetve a tahinit. Az alap hummus fűszer a római kömény és a koriander de lehet hozzáadni különböző fűszereket illetve zöldséget ízesítésként: avokádót vagy tököt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM
CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM

Lesütöm a májat ha lehet zsírban, és a hagymát, mivel nincs húsdarálóm jobb híján botmixerrel pépesítem de nem teljesen kicsit darabos, ha úgy tetszik rusztikus, beízesítem, és meh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtkrémmel töltött tojás
Sajtkrémmel töltött tojás

1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgáját kivesszük, és villával összetörjük. 2. A tejföllel meg a krémsajttal összekeverjük, sóval, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KARALÁBÉKRÉM
KARALÁBÉKRÉM

kis kockára vágva megfőztem a karalábét, sós vízben, leszűrtem és egy kanál krémsajttal elkevertem, majd egy deci natúr joghurt is került hozzá, ezzel alaposan botmixerrel eldolgoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat megmosom és műanyag villával körbeszurkálom. A sütő rácsára alufóliát teszek, a sütőt 230 C fokra beállítom, és a padlizsánokat addig sütöm, amíg teljesen megsülnek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk