- 300 gramm csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál tahini
- fél citromnak a leve
- 2 kávéskanál római kömény
- 2 csipet koriander mag
- 1 kis doboz joghurt / nagy fele
- 2 evőkanál bors és só
A csicseriborsót ledaráljuk, turmixoljuk könnyebb ha közben adagoljuk hozzá a joghurtot illetve a tahinit. Az alap hummus fűszer a római kömény és a koriander de lehet hozzáadni különböző fűszereket illetve zöldséget ízesítésként: avokádót vagy tököt.
A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és kevergetve...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Könnyű1. A túrót a tejjel odatesszük főni, közepes lángon, kevergetve, hogy oda ne ragadjon. 2. Mikor kezd egyneműsödni, hozzáadjuk a vajat, illetve a sót. 3. Ha már rotyogni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat megfőzzük, de nem kell keményre, majd lereszeljük vagy összetörjük villával. 2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és a majonézt, majd sóval íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát várjuk egészen apró darabokra, de az is jó, ha lereszeljük. 2. A paradicsomot daraboljuk fel nagyon vékony csíkokra. 3. A krémsajtot keverjük össze a vajjal, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz