- 300 gramm csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál tahini
- fél citromnak a leve
- 2 kávéskanál római kömény
- 2 csipet koriander mag
- 1 kis doboz joghurt / nagy fele
- 2 evőkanál bors és só
A csicseriborsót ledaráljuk, turmixoljuk könnyebb ha közben adagoljuk hozzá a joghurtot illetve a tahinit. Az alap hummus fűszer a római kömény és a koriander de lehet hozzáadni különböző fűszereket illetve zöldséget ízesítésként: avokádót vagy tököt.
Főzzük meg a virslit, és a burgonyát héjában. Ha elkészültek, hámozzuk meg a burgonyát, és a virslivel együtt daráljuk le. A masszába reszeljünk 1 kávéskanálnyi vöröshagymát, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMinden összekeverünk. Ha nagyobb adag készül, meg lehet tölteni zöldpaprikát, paradicsomot. Behűteni, utána lehet szépen szeletelni. Ha egész paprikába van töltve, hűtés után szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű