menu

Családireceptkönyv.hu

Hummus Klasszikus


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 gramm csicseriborsó konzerv
- 4 evőkanál tahini
- fél citromnak a leve
- 2 kávéskanál római kömény
- 2 csipet koriander mag
- 1 kis doboz joghurt / nagy fele
- 2 evőkanál bors és só

Elkészítés:


A csicseriborsót ledaráljuk, turmixoljuk könnyebb ha közben adagoljuk hozzá a joghurtot illetve a tahinit. Az alap hummus fűszer a római kömény és a koriander de lehet hozzáadni különböző fűszereket illetve zöldséget ízesítésként: avokádót vagy tököt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Vislipástétom
Vislipástétom

Főzzük meg a virslit, és a burgonyát héjában. Ha elkészültek, hámozzuk meg a burgonyát, és a virslivel együtt daráljuk le. A masszába reszeljünk 1 kávéskanálnyi vöröshagymát, adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Matbucha (matbuha) szósz
Matbucha (matbuha) szósz

A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojásos szendvicskrém
Tojásos szendvicskrém

Minden összekeverünk. Ha nagyobb adag készül, meg lehet tölteni zöldpaprikát, paradicsomot. Behűteni, utána lehet szépen szeletelni. Ha egész paprikába van töltve, hűtés után szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zakuszka(erdélyi)
Zakuszka(erdélyi)

Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megp...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk